מלגות ופרסים

סטודנטים בתואר ראשון ושני המבקשים לקבל סיוע כלכלי באמצעות מלגות והלוואות יפנו לדקנאט הסטודנטים - בנין מיטשל, חדרים 201-205 שעות קבלה בימים א-ה בין השעות 09:00-13:00, טלפון 03-6408067.

**תלמידי תכנית השלמות רשאים להגיש מועמדותם רק החל משנה ב' ללימודיהם כיון שבשנה א' הינם תלמידים במעמד מיוחד.

בית הספר לעבודה סוציאלית מעניק מספר מלגות ופרסים מדי שנה כמפורט למטה. מידע על המלגות, כולל מועדים להגשת הבקשות לכל מלגה, ניתן לקבל באתר האינטרנט של בית-הספר, או במזכירות ביה"ס - חדר 115. טלפון:

03-6409556. ועדת המלגות של בית-הספר תקבע את הזכאים לכל מלגה.

1.   מלגת קרמר-לוינסון לסיוע כלכלי

נוסדה לזכר מרטין ולינדה קרמר ז"ל מניו-יורק ובת דודתם רות לוינסון ז"ל מתל-אביב ומיועדת לסייע לתלמידי תארים מתקדמים אשר מצוקה כלכלית עלולה לפגוע בלימודיהם.

2.    מלגה ע"ש אינגה גוטפארב ז"ל בתחום הזקנה

אינגה גוטפארב, עובדת סוציאלית במקצועה, היתה מעורבת בהצלת יהודים בזמן מלחמת העולם השניה ולאחריה ותרמה כספה להגברת המודעות בטיפול בקשישים.

המלגה מיועדת לסטודנטים בתארים מתקדמים המבצעים מחקר, עבודת גמר, פרקטיקה או התערבות מקצועית בתחום הזקנה.

3.   מלגה להנצחת פרופ' שמעון ברגמן ז"ל בתחום הגרנטולוגיה

פרופ' שמעון ברגמן ז"ל שנפטר בתשנ"ט, היה חלוץ הגרונטולוגיה בארץ ולזכותו פעילות ענפה וחדשנית בתחום זה. רעייתו וכלת פרס ישראל, פרופ' רבקה ברגמן, תרמה את המלגה להנצחת שמו ובמטרה לעודד את המחקר וההוראה בתחום הגרונטולוגיה. המלגה מיועדת לסטודנטים מבית-הספר לעבודה סוציאלית והחוג לסיעוד העוסקים במסגרת לימודיהם בתחום זה.

4.   מלגה ע"ש פלורנס בן-דב ז"ל בתחום ההתנדבות

נוסדה לזכרה של פלורנס בן דב אשר היתה מנהלת מדור מתנדבים בעירית ת"א-יפו. מיועדת לתלמידי תואר שני בבית הספר העוסקים בהתנדבות או כותבים עבודת גמר בתחום ההתנדבות.

5.   מלגת הצטיינות דיקאן על בסיס הישגים לימודיים

במטרה לעודד סטודנטים לבחור במסלול עם עבודת גמר, מעניק בית-הספר מלגות מיוחדות לתלמידי מוסמך בעלי הישגים לימודיים נאים הכותבים עבודת גמר, וכן לתלמידי דוקטורט מצטיינים.

6.   מלגה ע"ש צפורה ובצלאל שחר-בוים ז"ל בתחום הטיפול בילדים ובקשישים

בני הזוג שחר-בוים הורישו חלק גדול מעזבונם לטובת מטרות ציבוריות ובמיוחד לעזרה לילדים נזקקים. חלק מהעיזבוןן הורש לביה"ס לעבודה סוציאלית לטובת מלגות המיועדות לסטודנטים מכל התארים העוסקים בטיפול או מחקר על ילדים ו/או קשישים במצוקה בתחום העיר ת"א–יפו ושלא במסגרת לימודיהם או עבודתם בשכר.

7.   מלגה ע"ש פרופ' מרטין וולינס ז"ל בתחום הפנימיות

פרופ' מרטין וולינס תרם רבות בשנותיו הראשונות של בית-הספר לעיצובה של תוכנית הלימודים. לאחר פטירתו משפחתו הקדישה מלגה המיועדת לסטודנטים מתארים מתקדמים אשר מבצעים עבודה בתחום הפנימיות לילדים ובני נוער.

8.   מלגה לזכרם של פישל ומרים יצחקי ז"ל בתחום הגרנטולוגיה

בתם של בני הזוג יצחקי תרמה קרן להנצחת שמם במטרה לעודד את המחקר והעשייה בתחום הגרונטולוגיה. המלגה, שמחולקת מידי שנתיים, מיועדת לתלמידים מכל התארים שבמסגרת לימודיהם מבצעים מחקר או עבודה בשדה שיש בהם להגביר את העשייה והידע בתחום.

9.   מלגת על"ם בתחום הנוער במצוקה

העמותה לנוער במצבי סיכון (על"ם) תרמה מלגה המיועדת לתלמידי תארים מתקדמים המבצעים עבודת מחקר בתחום הנוער במצוקה .

10.מלגות לתלמידי מחקר

בית הספר מעמיד מידי שנה מספר מלגות המיועדות לתלמידי התואר השלישי.

11.מלגה ע"ש ענת גל ז"ל לעידוד פיתוח ידע בתחום ילד ונוער

המלגה נתרמה לזכר ענת גל, עובדת סוציאלית שנפטרה ממחלת הסרטן במהלך לימודיה לתואר שני בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב. ענת עבדה עם נערות במצוקה ושימשה כפקידת סעד וכעוס"ית במפתן ארז בהרצליה, שם פיתחה כלים טיפוליים וקהילתיים עבור עוס"ים במפתנים אחרים בארץ. משפחתה תרמה לזכרה מלגה לעידוד פיתוח הידע בתחום ילדים ובני נוער.

12. פרס ע"ש נתן שאפל ז"ל על הצטיינות בשירות לקהילה ולאנשים במצוקה

מועצת בית-הספר יסדה פרס זה לכבודו של מר נתן שאפל ז"ל, כאות הוקרה לתרומתו הרבה לקהילות בהן חי ופועל, וכאות תודה על תמיכתו בחינוך לעבודה סוציאלית בישראל. הפרס מוענק על הצטיינות בשירות לאוכלוסיות במצוקה ו/או פרוייקט קבוצתי או קהילתי.

הפרס מיועד לכל חברי קהיליית ביה"ס - סטודנטים מכל התארים, מדריכים וחברי סגל מוזמנים להציע מועמדים מתאימים לפרס.

13. מלגה ע"ש פרופ' יוסי קטן ז"ל על מעורבות חברתית

פרופ' יוסי קטן היה אחד מהדמויות הבולטות בחקר, עיצוב והוראת המדיניות החברתית בישראל. היה ממקימי ביה"ס ושימש כראש ביה"ס השני. היה פעיל חברתי בולט, והעורך הראשי של כתב העת "ביטוחן סוציאלי". המלגה מיועדת לתלמידים מכל התארים השותפים לעשייה במעורבות חברתית בהתנדבות למען שינוי חברתי.